Nosaču prtljage na pariškom aerodromu podmetnut eksploziv

BIVŠI pripadnik francuske Legije stranaca priznao je da je podmetnuo eksploziv nosaču prtljage koji je u prosincu uhićen na pariškom aerodromu s eksplozivom u automobilu, rekao je u petak francuski državni tužitelj Yves Bot.

´Jutros je vojnik koji ga je odao priznao da je sudjelovao u zavjeri zajedno s rodbinom´ uhićenog čovjeka, rekao je Bot na konferenciji za novinare.

Abderazak Besseghir (27), Francuz alžirskog podrijetla, uhićen je 28. prosinca nakon što je policija pronašla pištolje i eksploziv u njegovu automobilu parkiranom na međunarodnom aerodromu Charles de Gaulle sjeverno od Pariza. Taj je incident potaknuo nova strahovanja zbog mogućih terorističkih napada na zrakoplove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bot je rekao da je bivši vojnik Marcel Le Hir priznao da je podmetnuo eksploziv u Besseghirov automobil u suradnji s Patrickom Pouchoulinom, koji se, kao i Le Hir, nalazi u pritvoru.

Besseghir je rekao da je nevin, te da je žrtva zavjere rođaka njegove pokojne supruge koji žele osvetiti njezinu smrt u požaru prošle godine.

Policija nije našla otiske prstiju Besseghira na pronađenom eksplozivu i oružju. On nije imao policijski dosje, i nije, prema policijskim saznanjima, povezan s radikalnim islamističkim pokretima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara