NOVA 2003. DONOSI NOVU SIGURNOST U AMERIČKE ZRAČNE LUKE

Nova 2003. godina donijet će u američke zračne luke novi, bitno pooštreni sigurnosni sustav provjere prtljage kojim se žele spriječiti mogući teroristički napadi.

Prije terorističkih napada na New York i Pentagon 11. rujna 2001. u američkim zračnim lukama provjeravano je samo 5 posto prtljage, a od ponoći će se provjeravati sva primljena prtljaga kako bi se utvrdilo sadrži li eksploziv. Službe sigurnosti će 90 posto prtljage pregledati instaliranim elektronskim sredstvima.

Novostvorena Uprava za sigurnost prijevoza postavila je posvuda elektronske detektore eksploziva, ali će se koristiti i tradicionalnim metodama a to su ručno pretraživanje ili psi obučeni da nanjuše eksploziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S nekih 2 milijuna ljudi koji u Sjedinjenim Državama dnevno putuju zrakoplovom posao pregledavanja njihove prtljage ili samih putnika bit će doista ogroman.

Za taj posao država se pripremila osnivanjem Uprave za sigurnost koja zapošljava 56 tisuća ljudi, ima tisuće agenata sigurnosti na samim letovima, a samo šačica zračnih luka još nije instalirala uređaje za elektronsku detekciju eksploziva.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara