Nova godina donijela nove žrtve u Sredozemlju: Utopio se i dvogodišnji dječak

Nova godina donijela nove žrtve u Sredozemlju: Utopio se i dvogodišnji dječak

Foto: FAH

DVOGODIŠNJI dječak iz Sirije prva je izbjeglička žrtva poginula u nesreći na moru u 2016., kada se gumeno plovilo s 35 izbjeglica u subotu ujutro nasukalo na oštre stijene otoka Agathonisi u Grčkoj, objavila je nevladina udruga Migrant offshore Aid Station (MOAS).

Halid, sirijski dječačić koji je putovao u Grčku sa svojom majkom, poginuo je kada je gumeni čamac udario u stijene u Egejskom moru, pri čemu je 11 putnika zadobilo ozljede, prenosi agencija dpa.
Dječakovo tijelo iz mora su izvukli ribari, prvi koji su pritekli u pomoć plovilu s 35 mokrih i promrzlih putnika od kojih su neki krvarili.

MOAS, udruga za spašavanje migranata sa sjedištem na Malti, koja je nedavno počela operacije spašavanja u vodama Grčke, rekla je da su izbjeglice izdržale pet sati u burnome moru sve dok im se plovilo nije nasukalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tromjesečno dijete jako je pothlađeno, ali mu je stanje stabilizirano, priopćeno je.
"Ništa vas ne može pripremiti za užasnu stavrnost. Danas smo se suočili s najmlađom žrtvom izbjegličke krize. To je tragični podsjetnik na tisuće ljudi koji su umrli u pokušaju da u bijednim uvjetima stignu na sigurno", rekao je utemeljitelj MOAS-a.

Oko 3770 migranata poginulo je u 2015. godini koja je bila najsmrtonosnija za migrante i izbjeglice u prijelazu preko Sredozemnog mora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara