Nova Junckerova optužba protiv Blaira nakon neuspjeha summita

LUKSEMBURŠKI premijer Jean Claude Juncker uputio je u srijedu u Europskom parlamentu novu optužbu Tonyju Blairu, ponovno mu pripisujući odgovornost za neuspjeh susreta na vrhu u Bruxellesu.

"Nemam nikakvu želju da budem diplomat kad je Europa u krizi", rekao je Juncker podnoseći izvješće o polugodišnjem luksemburškom predsjedanju Europskom unijom.

Britanskom je kolegi, ne imenujući ga, predbacio da je u petak na summitu odbacio njegov najnoviji prijedlog radi postizanja dogovora o europskom proračunu za 2007-2013., premda je on "u načelu zadržao britanski rabat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nije istina da je predsjedništvo htjelo ukinuti britanski rabat", kazao je Juncker.

"Htio sam vam to reći zato što vam to još nitko nije rekao i zato što biste uskoro mogli čuti drukčije tumačenje", dodao je, smjerajući na dolazak Tonyja Blaira u četvrtak u Europski parlament.

Britanski premijer će od 1. srpnja u sljedećih šest mjeseci zamijeniti Jeana-Claudea Junckera na dužnosti predsjedatelja.

Šefa luksemburške vlade europski su zastupnici stojeći popratili ovacijama uoči njegova govora koji su u više navrata prekidali pljeskom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara