Nova kaznena prijava protiv bivše supetarske sutkinje Ivane Domić

PROTIV bivše predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić (41) i još dviju osoba Odjel organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave podnio je novu kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na to kažnjivo djelo nezakonitim presudama u zemljišnim odnosima, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU-a Ninoslav Ćurić ne navodeći identitet osumnjičenika.

Protiv Ivane Domić to je već peta kaznena prijava za isto kažnjivo djelo. Zbog brojnih je nepravilnosti u radu suda i velikoga broja nezakonitih presuda zbog izostanka pravih vlasnika, kojima je nevlasnicima omogućivala da se domognu vrijedna zemljišta na Braču, smijenjena prošle godine, nakon čega je protiv nje pokrenut i stegovni postupak te ju je DSV suspendirao i s položaja sutkinje.

Najnovijom kaznenom prijavom tereti ju se da je u veljači 1999. donijela presudu zbog izostanka kojom je vlasništvo nad 345 zemljišnih parcela u Sumartinu na Braču, u vlasništvu više mještana, dodijelila franjevačkom samostanu u tom mjestu. Vrijednost tog zemljišta procjenjuje se na osam i pol milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
K tomu, bivšu sutkinju Domić sumnjiči se i da je u studenom 1997. na isti način vlasništvo nad 1808 četvornih metara dodijelila 48-godišnjaku, koji je također kazneno prijavljen, i njegovu ocu koji je naveo kako nije poznato prebivalište stvarne vlasnice zemljišta. Zbog toga je imenovala privremenog zastupnika, prijavljenog odvjetnika Miljenka Jovanovića (50), koji je sudjelovao i u prijašnjim počinjenjima kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti zbog kojih je protiv nje i pokrenut kazneni postupak. Odvjetnik je nedolaskom na ročišta omogućio počiniteljici da donese navedene presude zbog izostanka pravog vlasnika ili zakonskog zastupnika.

Zadnja prijava za isto kažnjivo djelo protiv bivše sutkinje i predsjednice Općinskog suda u Supetru podnesena je u travnju ove godine, no unatoč toj i dotadašnjim prijavama te smjenjivanju s tog položaja i suspenziji, Ivana Domić nedavno se javila na natječaj za predsjednika tog suda koji je raspisalo Ministarstvo pravosuđa.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara