Nova nesreća na moru: Četverogodišnjakinja s broda pala u more, otac skočio za njom

Nova nesreća na moru: Četverogodišnjakinja s broda pala u more, otac skočio za njom

JUČER je u 19.23 sati u Županijski centar 112 Zadar stigla dojava o tome kako se u uvali Mletak, kod Privlake, nasukao brod. Kako mu je motor još uvijek radio, a na njemu nije bilo nikoga, pretpostavljalo se da su putnici završili u moru, pa je alarmirana PU zadarska, Pomorska policija i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Desetak minuta kasnije, u 19.33 sati, Centru 112 se javio Marko Domjan, inače sin glavnog državnog konzervatora Miljenka Domjana, koji je rekao kako se na osam metara dugom brodu Adriatic, nalazio njegov 31-godišnji brat Mihovil sa četverogodišnjom kćeri. Domjan je plovio od Raba prema Zadru, a posljednji put se telefonski čuo s obitelji oko 17.30 sati, kad se nalazio kod svjetionika na Viru.

U 20.17 sati se u ŽC 112 javila Domjanova majka, koja je rekla da su on i dijete pronađeni živi i zdravi. Dodala je i kako je djevojčica pala u more pa je njen otac skočio za njom.

Pronašli ih iscrpljene nakon dva sata plivanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihovil Domjan je za EPEHA rekao kako kako su je do nesreće došlo kad se s kćeri vraćao s Raba. Prema njegovim riječima, djevojčica se igrala u stražnjem dijelu broda i u jednom se trenutku popela na klupu. Iako je on odmah potrčao prema njoj, djevojčica se okliznula i pala u more.

"Sve se događalo u djelićima sekunde. Malo je falilo da je uhvatim. Odmah sam krenuo brod staviti u ler, da nam ne pobjegne, no okliznuo sam se, a kako vremena više nije bilo, skočio sam za malenom, koja je već bila desetak metara od broda", ispričao je Domjan.

Brod je nekontrolirano otplovio dalje, a Domjan je, noseći kćer na leđima, zaplivao prema obali. Gotovo dva sata kasnije, iscrpljene ih je, u moru između Ugljana i Vira, ugledao Zagrepčanin Damir Bišćan, koji je za EPEHA rekao: "Vidjeli smo čovjeka i dijete u moru, a u njihovoj blizini nije bilo nikakvog plovila, pa nam je bilo jasno kako se nešto loše dogodilo. Došli smo do njih, i povukli ih u gliser. Bili su jako umorni".

I.M.
Foto: HR Foto (matesko)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara