Nova parlamentarna stranka: Dragutin Lesar osniva Hrvatske laburiste

Nova parlamentarna stranka: Dragutin Lesar osniva Hrvatske laburiste

Tekst: I.Kri.
Foto: Arhiva

SABORSKI zastupnik Dragutin Lesar na svom je blogu za ponedjeljak u 11 sati najavio osnivanje nove parlamentarne stranke koja će se zvati "Hrvatski laburisti - Stranka rada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dragutin Lesar je od izlaska iz HNS-a bio nezavisan zastupnik iz Međimurja koji je poznat po svojim vrlo izravnim i upečatljivim govorima u Saboru. Lesar je na blogu objasnio kako su hrvatski laburisti svi oni koji vjeruju da politika mora izvirati iz vrijednosti demokracije, istine, poštenja, društvene solidarnosti, pravde i prava na dostojanstvo radnika te su spremni na pošteni, javni, otvoreni i transparentni politički rad. Saborski zastupnik ističe i da bi hrvatski laburist morao prihvatiti i njihov moto "Ne u vlast pod svaku cijenu i ne u vlast sa svakim".

"Ljudi su naša snaga, čovjek, muškarac i žena, mlad i star, radnik i intelektualac, službenik i namještenik, seljak, umirovljenik ili nezaposlen. Čovjek, čovjek iznad, i čovjek prije svega!", piše Lesar u najavi predstavljanja nove stranke. "Hrvatski laburisti - stranka rada" bit će predstavljena u ponedjeljak u 11 sati u Europskom domu u Zagrebu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara