Nova prijava protiv Jožefa Hefnera

PROTIV 56-godišnjeg Jožefa Hefnera iz Zagreba, graditelja apartmana u Pirovcu, podnesena je još jedna kaznena prijava zbog novootkrivenih slučajeva prijevare u trgovanju nekretninama.

U kriminalističkoj obradi, provedenoj na temelju zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, utvrđeno je da je Hefner prevario 16 hrvatskih državljana iz Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Varaždina, Kutine i Bjelovara, te isto toliko državljana Srbije i Crne Gore.

Hefner je, kao suvlasnik apartmana koje je izgradio prije početka Domovinskog rata, najprije te stanove prodavao državljanima SCG, a zatim je u razdoblju od 1991. do 1995. iste stanove prodavao hrvatskim državljanima. Riječ je prodaji 18 apartmana u Pirovcu, čime je Hefner protuzakonito dobio oko 1,1 milijuna kuna.

Po riječima Emilija Kalabrića, općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku, Hefner je iskoristio činjenicu da se, zbog početka Domovinskog rata, investitori iz Srbije i Crne Gore nisu stigli uknjižiti kao vlasnici pirovačkih apartmana.

Jožefu Hefneru i njegovoj supruzi na Općinskom sudu u Šibeniku već je suđeno u odsutnosti zbog nelegalne prodaje stotinjak apartmana u Pirovcu.

U Općinskom državnom odvjetništvu pretpostavljaju da se supružnici Hefner trenutačno nalaze u Mađarskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara