Nova skupina preuzela odgovornost za eksplozije u Egiptu

Još jedna, dosad nepoznata islamistička skupina preuzela je u ponedjeljak odgovornost za eksplozije u ljetovalištu Šarm elŠeiku, objavila je alJazeera.

Prema toj arapskoj televiziji, odgovornost je preuzeta na internetskoj stranici kojom se koristi skupina "Mudžahedini Egipta", za koju se još nije čulo. Vjerodostojnost tvrdnje još se ne može provjeriti.

"Objavljujemo cijelom svijetu da su petorica pripadnika 'Mudžahedina Egipta' bila u vozilima raznesenim bombama - jedan je bio u taksiju, trojica su to učinila izvan vozila, a posljednji u autobusu - pri čemu su teško pogođena cionistička uporišta u našoj zemlji", ističe se u njihovu priopćenju.

Pojedinosti napada navedene u priopćenju ne slažu se s onima koje je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, a prema kojem su se dogodile tri eksplozije - dvije automobila bombi i jedna u kojoj se aktivirala bomba ostavljena u torbi.

Skupina koja se naziva "Podružnica al Qaede za Levant i Egipat" već je preuzela odgovornost za napade izvedene u subotu u tom egipatskom ljetovalištu.

(Hina) xbis ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara