Nova snimka Sadamove smrti

POLUMINUTNA snimka na kojoj se vide dvojica muškaraca kako kriomice otkrivaju plahtu kojom je Sadam Husein bio pokriven nakon vješanja, te prikazuje masnice na  vratu i licu pokojnog iračkog diktatora pojavila se na internetskoj stranici Live leak (snimka je vrlo brutalna i nije za mlađe od 18 godina, te za osjetljive osobe).

Snimka prikazuje pomicanje plahte ispod koje se nalazilo mrtvo tijelo bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, udubinu od užeta na njegovom vratu i masnice po licu, koje su posljedice pogubljenja vješanjem.

Sadam je još uvijek bio u bijeloj košulji i crnom kaputu u kojem je pogubljen i pretpostavlja se da je snimka napravljena neposredno nakon izvršenja smrtne kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je audio zapis koji prati film, na kojem se čuje kako muškarac koji dopušta snimanje leša požuruje osobu koja snima. "Hajde, habibi... Reći ću ti još jednom na lijep način, a onda ću se zbilja razljutiti", rekao je nestrpljivi muškarac koji je dozvolio snimanje. "Habibi" je izraz kojim jedan muškarac tepa drugome.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara