Nova Uprava Brodosplita birat će se putem javnog natječaja

NOVA Uprava Brodosplita bit će izabrana putem javnog natječaja, najavio je u srijedu u Splitu ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Vukelić je također kazao kako se s izborom nove Uprave neće žuriti jer "ne žele (Nadzorni odbor Brodosplita) na račun brzine napraviti nešto loše u smislu kvalitete". Nadzorni odbor odlučio je da će Domagoj Klarić, treći član Uprave splitskog brodogradilišta, nastaviti obavljati poslove Uprave do izbora nove.

Vukelića je Nadzorni odbor zajedno s bivšim predsjednikom Uprave Brodosplita Goranom Vukasovićem i članom Antom Luetićem 22. veljače opozvao, nakon što je protiv njih pokrenuta istraga da su s Dragom Mačekom kao posrednikom u sklapanju brodograđevnih ugovora, počinili kazneno djelo zlouporabe službenog položaja, pri čemu su isto brodogradilište oštetili za 4,7 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem veljače Sabor je donio odluku da će Vukelić, unatoč spomenutim malverzacijama za koje ga se sumnjiči, ipak ostati ministar. Odlučeno je to nakon glasanja saborskih zastupnika od kojih je 29 bilo za njegovu smjenu, dvoje ih je bilo suzdržanih, a 69 protiv smjene.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara