Nova zrakoplovna nesreća, najmanje 40 poginulih

BOEING 737-200 zrakoplovne kompanije TANS srušio se u Peruu na letu iz glavnog grada Lime u Pucallpu. Zbog lošeg vremena piloti su morali prisilno spustiti avion u amazonsku džunglu.

Kako javlja BBC, u avionu su bila 92 putnika i osam članova posade, a pretpostavlja se da ih je poginulo 70. Do sada su spasitelji pronašli 40 tijela stradalih u nesreći.

Avion se srušio u utorak poslijepodne po lokalnom vremenu pet kilometara od aerodroma Puccallpa na koji je trebao sletjeti na svojem putu prema Iquitosu, popularnoj turističkoj destinaciji.

"Čini se da je za pad krivo nevrijeme. Samo nekoliko minuta prije nego što smo trebali sletjeti u Pucallpu, avion se počeo strašno tresti" - izjavio je preživjeli putnik Tomas Ruiz.

Lokalni radio RPP prenio je da je pad, uz opekline i prijelome kostiju, preživjelo oko 20 putnika.

Ministar prometa Jose Ortiz tvrdi da je u zrakoplovu bilo 93 putnika. TANS zasad nije želio komentirati nesreću. Jedan očevidac rekao je da je avion potpuno uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avion je poskakivao, sve jače i jače, i što se više spuštao sve jače se tresao." - izjavio je preživjeli Yuri Salas.

"Kako je avion sve više gubio visinu, zatvorio sam oči i mislio sam da gubim svijest. Tada sam ispred sebe ugledao plamen i vatru koja se širila." - dodao je preživjeli.

Potraga za preživjelima je preko noći prekinuta i očekuje se da će se nastaviti u jutarnjim satima u srijedu.

Avion se srušio tjedan dana nakon što je u Venecueli pao kolumbijski zrakoplov, a svih 160 osoba tada je izgubilo život.

Nesreća pokraj Atene u kojoj je pao avion ciparske kompanije Helios odnijela je 121 ljudski život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara