Nove donacije za obnovu Ružičkine kuće

NA VELEUČILIŠTU "Lavoslav Ružička" u Vukovaru u petak su predstavljene tri nove donacije projektu obnove, dogradnje i opremanja rodne kuće prvog hrvatskog nobelovca Lavoslava Ružičke.

Tvrtka Velux - Hrvatska donirala je materijal u vrijednosti 60.000,00 kuna, a ovog su tjedna između Fundacije "Ružičkina kuća" i Hrvatske elektroprivrede te Croatia osiguranja potpisani ugovori koji će omogućiti zatvaranje objekta do kraja siječnja 2006. godine.

HEP d.d. je donirao znatna novčana sredstva, a prema riječima direktora Elektre - Vinkovci, Vladimira Čavlovića, HEP će i u prvom tromjesečju 2006. godine donacijama sudjelovati u realizaciji projekta.

Croatia osiguranje projektu je donirala također novčana sredstva, a poput HEP-a u prvom tromjesečju 2006. godine najavljuju nove donacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt vodi Fundacija "Ružičkina kuća", a ideju za obnovu dala je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Na predstavljanju novih donatora sudjelovali su i članovi Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji su podržali projekt, a tom je prilikom predsjednik HAZU-a, akademik Milan Moguš naglasio važnost obnovljenog objekta za cijeli Vukovar, ali i za HAZU koji će u jednom dijelu objekta imati svoj znanstveno istraživački centar.

Prema planu Fundacije "Ružičkina kuća" projekt obnove biti će završen do rujna 2006. godine, kada se ujedno obilježava 30. obljetnica smrti Lavoslava Ružičke (13. 09. 1887 - 26. 09. 1976), istaknutog hrvatskog znanstvenika i nobelovca svjetskoga glasa. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara