Nove knjige Borisa Senkera, Irene Lukšić i Borisa Becka

Knjigu drama Borisa Senkera "Tri glavosjeka", pripovijetke Irene Lukšić "Tajni život laponske princeze" i eseje Borisa Becka "Krila u koferu" predstavio je danas u knjižnici "Bogdana Ogrizovića" u Zagrebu zagrebački nakladnik Disput.

O Beckovoj knjizi "Krila u koferu" (171 str.) govorio je Svjetlan Lacko Vidulić koji je napomenuo kako Beck "suvereno šara kulturnim sferama". Knjiga mu je spoj kritičke svijesti i nepotrošena djetinjeg užitka, dodao je.

O pripovijestima Irene Lukšić "Tajni život laponske princeze" (188 str.) govorila je Jadranka Pintarić. Napomenula je kako je Lukšić od "osam pripovjedaka sastavila kompoziciju". Ona priče uzima iz stvarnosti i prevodi ih u književnost, dodala je.

O Senkerovim dramama "Tri glavosjeka" (182 str.) govorila je Andrea Zlatar, istaknuvši kako je poseban izazov Senkerovih tekstova činjenica da su mu glavni likovi žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve tri knjige su objelodanjene u novopokrenutoj Disputovoj biblioteci "Žive slike" nakladnika i urednika Josipa Pandurića.

Boris Beck (1965.) do sada je objavio i knjigu priča "Metak u srce Svetog Augustina", a eseje u toj knjizi objavljivao je u časopisu Zarezu, tjedniku Nacionalu i drugdje.

Irena Lukšić (1953.) objavila je više knjiga, a među njima i "Noći u bijelom satenu", dok je teatrolog Boris Senker (1947.) autor i mnoštva tekstova o kazalištu, a među njima i knjige "Redateljsko kazalište.

(Hina) xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara