Nove pogreške Hrvatske turističke zajednice: Zagreb i Kopački rit u Slavoniji

Nove pogreške Hrvatske turističke zajednice: Zagreb i Kopački rit u Slavoniji

NAKON što je u promotivnom filmu "Mediteran kakav je nekad bio" Hrvatske turističke zajednice s karte Hrvatske izbrisana Baranja, u istom filmu je pronađen čitav niz pogrešaka. Prema HTZ-u, Zagreb se nalazi u Slavoniji, regiji koju omeđuje rijeka Mura! Osim Zagreba, u Slavoniji se nalaze Parkovi prirode Kopački rit i Lonjsko Polje.

Zbog ovih grešaka danas je reagirala i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije. Nezadovoljni su što se Hrvatska predstavlja samo kao mediteranska zemlja te što nisu dovoljno iskorišteni potencijali kontinentalnog turizma. Upozoravaju da Hrvatsku treba na sajmovima predstavljati u cjelini, a ne samo kao dio turizma na Jadranu.

Predsjednica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Zvjezdana Tuna Pavlov izjavila je kako je krajnje vrijeme da se veći dio sredstava, koje Hrvatska turistička zajednica prikuplja u svim dijelovima Hrvatske, uloži u razvoj kontinentalnog turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuna Pavlov je pojasnila zašto su reagirali tek tjedan dana nakon očitovanja osječkog župana Krešimira Bubala. Rekla je kako su pričekali hoće li HTZ nešto poduzeti, i da su detaljnom analizom nakon toga uočeni ovi novi propusti zbog kojih su morali reagirati.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara