NOVE ŽRTVE U AMERIČKOM NAPADU NA FALLUJU

Američka vojska nastavila je tijekom noći i u nedjelju prijepodne s napadima na Falluju, uporište iračkih pobunjenika zapadno od Bgdada, pri čemu je poginulo najmanje sedmoro ljudi, a desetak ih je ranjeno, objavili su medicinski izvori.

Tijekom noći ubijeno je četvoro Iračana, a šest ih je ranjeno, među kojima i žene i djeca, dok je u paljbi američkih tenkova u nedjelju ujutro u istočnim četvrtima grada poginulo najmanje troje, a četvoro je ranjeno, precizirali su dežurni liječnici u bolnici Taleb al-Janabi u Falluji.

Američka vojska priopćila je da je u subotu kasno navečer izvela "precizni udar" na ilegalnu kontrolnu točku na sjeveru Falluje koju drže pristaše traženog jordanskog terorista Abu Musaba al-Zarqawija kojeg se optužuje da je u vezi s mrežom Al Qaide u Iraku. Prema vojnom priopćenju, kontrolna točka se koristila za ispitivanje i zadržavanje lokalnog stanovništva. "Prema našim izvorima u iračkom stanovništvu, kontrolna točka je bila povezana s otmicama i egzekucijama na području Falluje", navodi američka vojska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američke snage već tjednima izvode zračne napade na Falluju i okolicu grada, usmjerene na ciljeve za koje tvrde da su povezani s Jordancem Zarqawijem, saveznikom Al Qaide.

(Hina) xsd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara