NOVE ŽRTVE U IRAKU

Sedam je Iračana ubijeno u sukobima s američkim vojnicima, a 14 ranjeno u subotu na području jugozapadno od Bagdada, dok su na području Kirkuka pronađena tijela dvojice civila, jednog šofera i jednog policajca, javljaju agencije.

Sedam je osoba ubijeno u sukobima koji su izbili kod Haswe kada su naoružani napadači napali američke vojnike koji su pretraživali zgrade u tom selu, javlja agencija Reuters. Nije poznato koliko je među mrtvima napadača, a koliko civila.

Prema agenciji Reuters ni američka ni britanska vojska, koje na tom području imaju raspoređene snage, ne raspolažu informacijama o ovom incidentu.

Agencija France Presse javlja kako su na području Kirkuka ubijeni dvoje civila i vozač iračkog kamiona te da je policija pronašla izrešetano tijelo pripadnika svojih snaga koji je otet večer ranije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepoznati su napadači otvorili vatru na jednog Turkmenca i njegovu suprugu ispred njihove kuće u centru Kirkuka", kazao je policijski časnik za agenciju France Presse. Naoružani su napadači ubili i vozača iračkog kamiona na putu između Kirkuka i Tikrita.

Osim toga, policija u Kirkuku je pronašla tijelo jednog od svojih pripadnika koji je otet u petak navečer ispred svoje kuće.

(Hina) xbis ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara