Nove žrtve u Iraku

U nekoliko napada iračkih militanata na američke vojne konvoje u nedjelju na području Bagdada poginuo je jedan američki vojnik, a dvojica su ozlijeđena, objavila je američka vojska.

U napadu u kojem je poginuo američki vojnik ozlijeđeno je i dvoje iračkih civila, objavila je iračka policija.

Bomba je eksplodirala i u blizini američke ophodnje u zapadnom Bagdadu, no žrtava nije bilo, kao i u blizini konvoja na području Abu Ghraiba, no američka vojska to još nije potvrdila.

Također, dvoje Iračana poginulo je u eksploziji automobila-bombe na cesti južno od Bagdada kojom je prolazio američki vojni konvoj. Nije poznato ima li žrtava i među Amerikancima.

Osim toga, američka vojska potvrdila je da je u subotu u Falluji, 40 kilometara zapadno od Bagdada, poginuo jedan marinac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri iračka pobunjenika poginula su pak u nedjelju u eksploziji bombe koju su pokušavali podmetnuti u gradu Mahawil, južno od glavnoga grada, objavila je policija u obližnjem Hillahu.

U sukobu u Baqubi ozlijeđena su dvojica policajaca i jedan militant. Trojica pobunjenika uhićena su, objavila je mjesna policija.

Bomba je eksplodirala i pri prolasku britanskog vojnog konvoja u blizini Amaraha, jugoistočno od Bagdada. Ozlijeđeno je troje iračkih civila u vozilu koje se zateklo u blizini.

(Hina) xzt ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara