Novi firmware za Playstation 3

DANAS je vlasnicima Playstationa 3 pružen novi firmware koji mogu skinuti preko PS Networka sa kojim bi proširili mogućnosti svoje konzole. Firmware 2.0 za Playstation3 donosi brojne nove mogućnosti, od kojih su najzanimljivije daljinsko paljenje konzole pomoću mini konzole Playstation Portable spojene na Internet.

Također je nadodana mogućnost pristupa Playstation vijestima koje će se moći pregledavati u realnom vremenu te nova mogućnost personalizacije XMB-a (XCrossMediaBar) kojom će se moći promijeniti ikone i teme na samom Playstationu.Fotografije i glazba pohranjene u konzoli moći će se formirati u playliste i pregledavati po želji.

"Playstation 3 je u konstantnoj evoluciji dajući tako novu vrijednost svojim vlasnicima koja uvelike nadilazi njihovu originalnu kupnju, a Sony će nastaviti takav razvoj i u budućnosti.", kazao je Eric Lempel, direktor Playstation Networka.

Preko PS3, koristeći ugrađeni preglednik NetFront, mogu se pregledavati i web stranice, koje mogu imati sigurnosnih propusta. Iz tvrtke TrendMicro nude zaštitu, odnosno, besplatno korištenje filtera koji bi trebali spriječiti pristup stranicama sa nesigurnim sadržajem, a korisnici koji nadograde konzolu firmwareom 2.0 te će filtere besplatno moći koristiti do travnja 2008.


V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara