Novi HP Mono LaserJet 1150, LaserJet 1300 i LaserJet 2300 serije

TVRTKA HP (NYSE:HPQ) danas je najavila novi model LaserJet 1150 i nove obitelji pisača LaserJet 1300 i LaserJet 2300, čime će proširiti svoju paletu stolnih laserskih pisača i omogućiti neosjetan prijelaz na naprednije inačice uredskog ispisa.

Gledano po cjenovnim razredima, ovi LaserJet pisači nude više značajki i veće mogućnosti od većine drugih laserskih pisača koji se trenutačno nude na tržištu, što učvršćuje HP-ovu ulogu vodećeg i najnagrađivanijeg proizvođača rješenja za jednobojni ispis. Na ukupnom tržištu jednobojnog ispisa brzine 1-50 str/min HP drži udio veći od 50% (IDC, Q4 2002, Zapadna Europa).

HP LaserJet 1150 predstavlja dodatak liniji modela za jednobojni ispis namijenjenih pojedinačnim korisnicima. Nudi velike brzine ispisa do 17 str/min u veličini A4, kao i jednostavnu kompatibilnost u bilo kojem radnom okruženju, omogućujući pouzdan ispis za pojedince. 

U usporedbi sa svojim prethodnicima, obitelji pisača HP LaserJet 1300 i HP LaserJet 2300 nude više značajki i veću prilagodljivost kombiniranom ispisu u skladu s korisnikovim potrebama. Ovi su pisači projektirani kako bi potpomogli učinkovitiji rad manjih radnih timova i poslovnih korisnika s većim potrebama po pitanju ispisa.

HP LaserJet 1150 – dragocjeno rješenje za uredski osobni ispis

Ovaj pouzdan i kompaktan stolni pisač pruža profesionalne rezultate u uredima ili domovima bilo koje veličine. HP LaserJet 1150 ispisuje kristalno jasne tekstualne dokumente i slike razlučivosti 1200 tpi (pomoću tehnologije Ret).  Isti model nudi dojmljivu brzinu ispisa od 17 str/min i, zahvaljujući tehnologiji trenutačnog zagrijavanja jedinice za stapanje, ispisuje prvu stranicu nakon pokretanja iz stanja “hladnog” ili “toplog” mirovanja za manje od 10 sekundi. Vijek HP-ovog sve-u-jednom uloška iznosi 2500 stranica, čime se osigurava maksimalno iskorištenje i ujednačena visoka kvaliteta ispisa tijekom cijelog životnog vijeka uloška s tonerom.

Početkom ove godine HP je već predstavio LaserJet 1005w kao proširenje tvrtkine linije rješenja za jednobojni osobni ispis.

HP LaserJet 1300 serije – maksimalne performanse i prilagodljivost osobnog ispisa

Pisači obitelji HP LaserJet 1300 dostupni su u obliku dva paketa, HP LaserJet 1300 i HP LaserJet 1300n. Među poboljšanjima u odnosu na nagrađivani model HP LaserJet 1200 ističu se veća brzina ispisa, više memorije, jednostavnije umrežavanje i sposobnost daljinskog upravljanja posredstvom Embedded Web Servera (EWS) i inteligentnog potrošnog materijala, čime se olakšava nadgledanje stanje pisača i tehnička podrška.

Kao rješenje za brz i kvalitetan poslovni ispis, HP LaserJet 1300 odlikuje se razlučivošću od 1200 tpi i brzinom ispisa od 19 str/min. 

Udovoljavajući potrebama poslovnih korisnika kojima su u njihovom pisaču potrebne osnovne mogućnosti umrežavanja, HP LaserJet 1300n model isporučuje se s internim ispisnim poslužiteljem HP Jetdirect 200m.

HP LaserJet 2300 – brzo i pouzdano rješenje za male radne timove

Obitelj HP LaserJet 2300 nudi velik izbor paketa bogatih značajkama i mogućnostima proširenja (LJ 2300L, LJ 2300, LJ 2300d, LJ 2300n, LJ 2300dn i LJ 2300dtn). 

Ističući se zavidnom najvećom brzinom ispisa od 24 str/min (do 19 str/min za HP LaserJet 2300L) i ispisom prve stranice za 10 sekundi zahvaljujući jedinici za stapanje koja se trenutačno zagrijava, obitelj pisača HP LaserJet 2300 nudi visoke performanse i oštar, kvalitetan ispis na 1200 tpi, namijenjen manjim radnim timovima i pojedincima koji imaju veće zahtjeve za ispisom.

Obitelj 2300 objedinjava umreživost i daljinsko upravljanje posredstvom Embedded Web Servera (EWS) sa značajkama za inteligentni ispis. Na taj se način pisačima pruža mogućnost nadogradnje u skladu s rastućim potrebama posla. Embedded Virtual Machine (EVM) i novi dvolinijski zaslon upravljačke ploče olakšavaju održavanje pisača, a inteligentni potrošni materijal praćenje stanja pisača i tehničku podršku.

Savršen ispis uz upotrebu izvornog HP potrošnog materijala
ž

Za najbolju kvalitetu ispisa i ujednačene performanse HP nudi i skup posebno osmišljenog potrošnog materijala: ispisne uloške za HP LaserJet 1150, 1300 i 2300, kao i širok raspon izvornih  HP papira za svakodnevnu ili specifičnu upotrebu.

Zahvaljujući naprednim formulama tonera i praktičnom dizajnu, ovi ispisni ulošci svakodnevnim korisnicima pružaju profesionalne standarde kvalitete. Tehnološka poboljšanja, koja omogućuju vrlo precizno razmještanje i kontrolu mikroskopskih čestica tonera jamče oštar i jasan ispis svake stranice.

Najava sniženja cijena postojećih modela HP LaserJet pisača i HP Jetdirect poslužitelja

Zahvaljujući učinkovitosti proizvodnje, pisači HP LaserJet i dva modela ispisnih poslužitelja HP Jetdirect sada su dostupni po nižim cijenama u većini EMEA država kao još bolja ponuda za korisnike. 

“HP je izuzetno zadovoljan što uštedu na skupini LaserJet proizvoda može izravno proslijediti svojim korisnicima“, izjavila je Maria Vasilieva, direktorica programa jednobojnih LaserJet pisača za EMEA.  “Većina naših postojećih modela doživjela je značajno smanjenje cijena, što će donijeti neposrednu korist našim korisnicima.”

“Osim toga, kako je HP-ova LaserJet tehnologija s godinama postajala sve pristupačnija, danas smo u mogućnosti u pisače nižih klasa ugrađivati sve više značajki te tehnologije.  Danas predstavljamo tri nova jednobojna pisača, i svi se oni odlikuju bogatstvom značajki i vrlo privlačnim cijenama”, dodala je Vasilieva.

Najvažnije specifikacije proizvoda

HP LaserJet 1150
• Brzina ispisa: do 17 str/min
• Čekanje na prvi ispis nakon uključivanja: do 10 s (jedinica za stapanje koja se trenutačno zagrijava)
• efektivna kvaliteta ispisa od 1200x1200 tpi (pomoću tehnologije poboljšanja razlučivosti – REt)
• USB i paralelno sučelje
• Podržava: Windows 95 i noviji, Mac OS 9.1 ili 9.22, Mac OS 10.1 i Mac OS 10.2, DOS, Unix, Linux
• HP-ov sve-u-jednom ispisni uložak: 2500 stranica pri zacrnjenju od 5%
• program HP Tool Box

Obitelj pisača HP LaserJet 1300
• Brzina ispisa: do 19 str/min (A4)
• Čekanje na prvi ispis nakon uključivanja: do 8 s (jedinica za stapanje koja se trenutačno zagrijava)
• Stvarnih 1200x1200 tpi pri punoj brzini ispisnog mehanizma
• HP LaserJet 1300: USB i paralelno sučelje
• HP LaserJet 1300n: USB sučelje
• HP JetDirect LIO interni ispisni poslužitelj (isporučuje se uz LJ1300n)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
• HP Windows 95 ili noviji, Mac OS 8.6 ili noviji, Linux, UNIX i MS-DOS
• Dodatni eksterni bežični ispisni poslužitelj
• HP-ov inteligentni ispisni uložak: 2500 stranica (standardan)
• HP-ov inteligentni ispisni uložak velikog kapaciteta: 4000 stranica (dodatna oprema)
• Embedded Web Server za jednostavan daljinski nadzor potrošnog materijala
• Maksimalan kapacitet ulaznih ladica od 510 stranica s dodatnom ladicom za 250 listova

Obitelj pisača HP LaserJet 2300
• Do 24 str/min u veličini A4 (HP LaserJet 2300L: do 19 str/min)
• Čekanje na prvi ispis nakon uključivanja: do 10 s (jedinica za stapanje koja se trenutačno zagrijava)
• 32 MB RAM memorije standardno u modelima L i početnim modelima, proširivo do 288 MB; 48 MB u modelima s oznakama d/n/dn/dtn, proširivo do 304 MB
• Stvarnih 1200 x 1200 tpi pri punoj brzini ispisnog mehanizma
• Embedded Web Server za jednostavan daljinski nadzor pisača i potrošnog materijala
• Embedded Virtual Machine (EVM) za pokretanje programa u jeziku Java™
• USB i paralelno sučelje
• HP-ov inteligentni ispisni uložak: 6000 stranica.
• Ugrađena jedinica za obostrani ispis u paketima s oznakom “d”
• Dodatna mrežna kartica (interna mrežna kartica uključena je u pakete s oznakom “n”)
• Maksimalan kapacitet ulaznih ladica od 850 stranica s dodatnom ladicom za papir
• dvolinijski grafički zaslon s pozadinskim osvjetljenjem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara