Novi iPhone rasprodan i prije nego što je došao u trgovine

Tekst: F.M.
Foto: AFP


ČINI se da će i prodaja novog iPhonea biti vrlo uspješna i uzrokovati duge redove u trgovinama jer su Apple i At&T prestali primati "prednarudžbe" za dugoočekivani pametni mobitel.

Dvije tvrtke su danas prestale primati prednarudžbe za iPhone četiri, a samo primanje prednarudžbi trajalo je vrlo kratko i nije prošlo bez problema. AT&T, mobilni operater s kojim Apple ima dogovor, prestao je potpuno primati narudžbe, a Apple prima narudžbe samo za crne modele, i to samo za one s rokom dostave do 2. srpnja, više od tjedan dana nakon puštanja iPhonea u prodaju.

Jučer je prvi dan prodaje novog iPhonea prošao nimalo glatko, jer mnogi nisu uspjeli upisati prednarudžbu na stranicama Applea i AT&T.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan prodaje nije prošao glatko

Jedna Appleova trgovina u New Yorku rekla je da je sustav za prednarudžbu pao, ali da kupci mogu svoju narudžbu dati direktno u trgovini i da će trgovina odraditi sve. Iako sustav povremeno radi, veći dio vremena je u kvaru.

Vijest je odzvonila po tehnološkim blogovima diljem SAD-a, kojima su se mnogi kupci požalili da ne mogu naručiti najnoviji dodatak Appleovoj floti uređaja, koji u maloprodaju kreće 24. lipnja.

Čini se da je glavni problem nastao zbog toga što pretjerano velik broj ljudi želi upisati svoju narudžbu u istom trenutku. Mnogi su još u ponedjeljak pokušali svoju narudžbu upisati preko interneta, ali to im nije uspjelo. Problemi su se nastavili i tijekom jučerašnjeg dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara