Novi izum srpskih švercera: Natovari drogu na magarca

BUDUĆI da im je crnogorska i srpska policija stalno za vratom, a teren nepristupačan, balkanski narko dileri dosjetili su se najzgodnijeg načina prebacivanja droge preko granice - na leđima magarca.

"Te životinje su postale veoma značajna karika u narkolancu", ustvrdio je Odjel UN-a za drogu i kriminal. Preko natovarenih magaraca najviše se šverca marihuana jer je najlakša za nositi, no bez obzira na domišljatost švercera crnogorski policajci ne odustaju.

Tako su, piše Kurir, nedavno na jezero blizu granice postavili mobilne radare koji bi trebali otkrivati rute droge vodenim putem. Muku s drogom muče i srpski carinici koji su u nekoliko navrata upozoravali da se preko Kosova i Crne Gore prebacuju veće količine heroina i marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanjima UN-a heroin i kokain se prerađuju u albanskim laboratorijima odakle idu u selo Lužane, pa u Muhovac i veliki Trnovac na jugu Srbije. Odatle se prebacuje u Crnu Goru, a nešto ide u Plav i Gusinje. Međutim, glavne pošiljke stižu u  Tuzi i Ulcinje odakle se transportiraju u Europu. Droga koja i dalje ostane neprerađena iz Albanije odlazi u okolicu Gnjilana i Prizrena gdje postoje veliki laboratoriji za proizvodnju teških droga, tvrde srpske obavještajne službe.

J.M.
Foto: Imphotos

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara