Novi Končarev mrežni sustav za pohranu

Novi Končarev mrežni sustav za pohranu

KONČAR-INEM predstavio je mržni sustav za pohranu nazvanom Berta, koji može spremiti do dva terabajta podataka na četiri čvrsta diska. Podržava hot-swap to jest izmjenu ili dodavanje diskova bez gašenja te RAID razine 10, 5 ili 1, čime korisnicima osim brzog prijenosa podataka pruža i zaštitu istih u slučaju neželjenog kvara kojeg od diskova.

Berta se temelji se na Intel SS4000-E platformi, te koristi Serial ATA diskove. Korisnicima nudi jednostavnu administraciju putem Web-sučelja, a početna stranica pokazuje status diskova te imena korisnika koji im trenutno pristupaju.

Pod korisničkim sučeljem nalazi se i zapisnik aktivnosti, koji bilježi sve značajnije događaje u sustavu, a po želji administratoru može automatski poslati poruku e-pošte o kvaru ili eventualnim problemima.

Novi Končarev sustav za pohranu podržava distribuciju datoteka za Microsoft Windows, MacOS X i druge Mac operativne sustave te Linux distribucije, a osim mapiranja diskova moguće je podesiti i FTP protokol. Podesive su i sigurnosne postavke, čime korisnici ili do 60 grupa korisnika imaju dozvolu pristupa datotekama; moguće je odrediti tko od korisnika ima pravo čitanja a tko dodavanja, izmjene ili brisanja podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berta se povezuje sa računalnom mrežom putem dva gigabitna Ethernet priključka, a prostor za pohranu podataka moguće je po potrebi proširiti dodatnim USB 2.0 vanjskim diskovima. Hlađenje je riješeno ventilatorom promjera 80 milimetara sa termoregulacijom, smještenom na poleđini kućišta. Za sigurnost od krađe brine Kensington brava, također smještena na stražnjoj strani kućišta

Uređaj se isporučuje s programom i licencom za periodički backup sa administratorskog računala, dok pristup korisnika dijeljenim resursima ne zahtjeva licencu. Backup alat omogućuje i jednostavan povrat podataka i u slučaju kvara diska uz gubitak operativnog sustava, putem tzv. total disaster recovery sustava.

Cijena Berte kreće se od 5980 kuna + PDV za inačicu sa čvrstim diskom kapaciteta 80 gigabajta, do 14,146 kuna + PDV za inačicu sa četiri diska ukupnog kapaciteta dva terabajta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara