Novi ministar zdravstva ukida privatni rad liječnika u bolnicama?

NEVEN LJUBIČIČ, novi ministar zdravstva, u novi je mandat krenuo s ambicioznim najavama. Poznato je da je privatni rad liječnika u bolnicama razlog brojnih pritužbi pacijenata, a novi ministar misli promijeniti takvu praksu.

Ljubičić je odgovarajući na pitanje novinarke Jutarnjeg lista što misli učiniti s privatnom praksom liječnika kojima je mogućnost dopunskog rada izvan bolnica ukinuta prije tri godine, odgovorio kako će to riješiti izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojima bi se ukinuo privatni rad liječnika u bolnicama.

"No, omogućilo bi se da liječnici nakon odrađenog punog radnog vremena još trećinu mogu raditi u privatnim ambulantama." - pojasnio je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjet je da liječnici ispune sve svoje obaveze u radno vrijeme, a o tome će ocjenu tati ravnatelji bolnica u kojoj su stalno zaposleni. Izmjene zakona kreću u proceduru idući mjesec." - kazao je novi ministar zdravstva.

"Privatna praksa u bolnicama pokazala se vrlo lošom i za bolnicu. Primjerice, jedan je liječnik mjesečno imao oko 30 pregleda, a bolnica je od njegove prakse imala godišnji prihod od 400 kuna." - zaključio je Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara