Novi ministri Tolušić i Kliman već znaju svoje prve poteze u foteljama

Novi ministri Tolušić i Kliman već znaju svoje prve poteze u foteljama

Foto: FAH

KANDIDAT za ministra turizma Anton Kliman poručio je da nasljeđuje resor koji je u prošloj Vladi dobro radio i postigao "rezulte na visokoj razini", te je najavio aktivaciju državnog zemljišta. Tomislav Tolušić koji bi trebao doći na čelo resora regionalnog razvoja i EU fondova poručuje kako će učiniti sve da maksimalno poveća apsorpciju sredstava iz tih fondova, dok Bernardica Juretić, koja dolazi na čelo ministarstva socijalne politike, o prvim će potezima odlučiti tek kad dođe u ministarstvo.

"Ono što je bilo dobro i dalje ćemo razvijati, a jako ćemo akcentirati rješavanje turističkog zemljišta. Idemo u aktivaciju državnog zemljišta koje nije potrebno državi, a to su vojne zone uz obalu", rekao je Kliman novinarima u Saboru. Radit će, kaže, i na razvoju kontinentalnog turizma.

Ministarski kandidat za resor regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić ustvrdio je kako nije naslijedio resor koji je u katastrofalnom stanju ali, kaže, ne može za njega reći niti da je vrhunski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 2015. u mom resoru povučeno je nešto više od 400 milijuna eura, a realno je mogla biti i milijarda i više. Ja ću učiniti sve da maksimalno povećam apsorpciju sredstava iz EU fondova", obećao je.

Prva stvar koju će napraviti je, kaže, pojednostaviti procedure i skratiti rokove. "Dvije godine kasnimo sa Strategijom RH i to koči razvoj općina, gradova i županija. Kod nekih stvari kasnimo s akreditacijom", zaključio je Tolušić.

Bernardica Juretić, koja dolazi na čelo resora socijalne politike i mladih, na pitanje što će raditi odgovorila je kako ne zna dok ne uđe u to ministarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara