Novi način liječenja teniskog lakta

´TENISKI lakat´ i druge ozljede tetiva i ligamenata, koje ponekad ne odgovore na standardne načine terapije, mogle bi se uspješno liječiti hipodermičnom iglom usmjeravanom ultrazvukom, objavili su znanstvenici sa sveučilišta Thomas Jefferson u Philadelphiji.

´To može biti dobra opcija za pacijente s ozljedom tetive ili ligamenata koji se nalaze na svojevrsnom raskrižju - ne žele prestati baviti se sportom ili aktivnošću koju vole, a ne žele se ni podvrgnuti operativnom zahvatu koji je uvijek rizičan´, izjavio je Levon Nazarian sa sveučilišta u Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Umjesto standardne terapije lijekovima, longetom, fizikalnim vježbama ili odmorom nova tehnika koristi ultrazvuk kako bi liječnicima omogućila preciznu sliku za unošenje hipodermičke igle.

Iglom se može na mjesto upale unijeti kortikosteroid koji bi kost uz tetivu učinio glatkom kako bi uklonio kalcifikacijsko trenje s tetivom ili ojačao tkivo oko mjesta ozljede kako bi se pospješilo zacjeljivanje.

Prema Nazarianovim riječima, na 65 posto od 306 pacijenata zabilježen je napredak uporabom tog novog načina liječenja nakon neuspješne terapije standardnom metodom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara