Novi napadi na Bjelogrlića i Trifunovića: U Prištini bi nosili Taqijev lik, a u Zagrebu Gotovinin

Screenshot: Youtube

NI nakon javne isprike Dragana Bjelogrlića zbog nedavnih izjava da žali što na premijeru njegova novog filma ne može doći general Armije BiH Jovan Divjak, ne stišavaju se napadi na poznatog glumca i redatelja. Banjolučke Nezavisne novine danas donose niz reakcija iz udruga logoraša i stradalnika rata Republike Srpske.

"Ne možemo prihvatiti ispriku. Bjelogrlićeva izjava pokazala je da je isti kao i Divjak. Završio je za sva vremena što se tiče filmskog rada među srpskim narodom", izjavio je predsjednik saveza logoraša RS Branislav Dukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da neće biti oprošteno ni glumcu Sergeju Trifunoviću koji je na sarajevskoj premijeri filma "Montevideo, bog te video" nosio majicu s Divjakovim likom. Dukić smatra da u Republici Srpskoj uopće ne bi trebalo prikazivati film redatelja "kojemu je žao zločinca koji je pobio blizu 50 i ranio više od sto ljudi".

Nezavisne novine prenose i oštru izjavu Zdravke Karlice iz prijedorske udruge zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

"Možda Dragan i Sergej shvate da su pogriješili kao i njihov 'junak' Jovo. Ne bi me iznenadilo kad bi se Trifunović u Prištini pojavio s likom Hashima Taqija, u Bihaću Atifa Dudakovića, a u Zagrebu s likom Ante Gotovine", poručila je Karlica. I Nedeljko Mitrović iz još jedne organizacije obitelji nestalih i zarobljenih u RS napada Bjelogrlića i Trifunovića. "Što nekome znači kad ga ošamarite, pa mu se ispričate? Da se to dogodilo slučajno moglo bi se tolerirati, ali mislim da je to Bjelogrlić namjerno učinio zbog šake maraka", kazao je Mitrović.

Prema banjolučkom tisku, u obranu Bjelogrlića stao je samo Mihailo Parađin iz boračke organizacije RS-a, kazavši da isprika predstavlja korekciju onoga što je učinjeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara