Novi napadi u Iraku

U BAGDADU su u utorak prijepodne odjeknule četiri eksplozije koje su prouzročile dvije autobombe, bombaš samoubojica i snažna bomba u blizini Narodnog kazališta u središtu grada, u kojima je poginulo najmanje 15 ljudi, a na desetke ih je ranjeno, priopćila je policija.

U eksploziji automobila bombe u blizini tržnice i šijitske džamije poginule su četiri odobe, a 16 je ranjeno, rekao je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova Falah al-Mohammedawi.

Cilj druge autobombe bila je policijska ophodnja u istočnom Bagdadu u kojoj je poginulo osam ljudi, a deset je ranjeno. Svi su bili civili, rekao je policijski pukovnik Ahmed Aboud.

Čovjek koji je na sebi imao pojas eksploziva raznio se nabenzinskoj postaji u istoj četvrti, ubivši tri i ranivši četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad nema informacija o tome je li u četvrtoj eksploziji, nedaleko od kazališta, blo žrtava.

Istodobno su u napadu na ophodnju u gradu Amari, 360 kilometara udaljenom od Bagdada, poginula dva britanska vojnika, a jedan je ranjen, no nije u životnoj opasnosti, priopćila je britanska vojska.

Mjesno stanovništvo kaže da je eksplodirala bomba postavljena uz rub ceste.

Osim toga, sjeverno od Falluje pronađena su mrtva tijela dva civila s višestrukim ranama od vatrenog oružja, a u eksploziji automobila bombe u Kirkuku ranjena su tri civila, iako je cilj bila policijska ophodnja.

Iračka državna TV objavila je kako je iračka policija u gradu Samawi uhitila pobunjenika Abdullu Saliha Saliha iz Saudijske Arabije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara