Novi pritisak na Mubaraka: U štrajku tisuće egipatskih radnika

Foto: AFP

TISUĆE egipatskih radnika danas je započelo štrajk te su time još pojačali pritisak na predsjednika Hosnija Mubaraka od kojega Egipćani već više od dva tjedna na ulicama traže odlazak s vlasti.

Štrajk je zahvatio cijeli Egipat, a u njemu je naftni, željeznički i telekomunikacijski sektor. Glasnogovornik ministarstva nafte Hamdi Abdel-Aziz je rekao kako u naftnom sektoru štrajka dvije tisuće radnika. Traže veću plaću i transparentnost u isplaćivanju menadžera. Radnici Nacionalnog željezničkog vijeća traže duže ugovore te očekuju da će direktori s njima sjesti za stol i raspraviti o njihovim zahtjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada tvrdi da će Egipat pasti u kaos

Bolje plaće traže i radnici industrije čelika te državne tvrtke Kanal Suez. U luci Aleksandriji štrajkaju stotine čistača ulica i administrativnog osoblja zbog zamrzavanja plaća. U međuvremenu, egipatski prosvjedi su ušli u 17. dan, a demonstranti nastavljaju s okupacijom Trga Tahrir u Kairu te traže odlazak predsjednika.

Vladini službenici nastavljaju s kampanjom u kojoj tvrde da će Egipat pasti u kaos, ako se odmah ne prekine 30-godišnja Mubarakova vladavina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara