Novi prosvjedi na Kosovu

Novi prosvjedi na Kosovu

U PRIŠTINI su danas započeli novi prosvjedi. U 14 sati se okupilo već oko 1.500 pristaša pokreta "Samoopredjeljenje", koji je izašao na ulice u znak prosvjeda protiv prijedloga posebnog izaslanika UN-a Marttija Ahtisaarija o statusu Kosova, javlja agencija Beta.

Pokret "Samoopredjeljenje" održao je prosvjede i 10. veljače, kada su u sukobu sa policijom dva prosvjednika poginula, dok ih je oko 80 bilo ozlijeđeno. Nakon što su upamćeni po "krvavom prosvjedu", predstavnici "Samoopredjeljenja" su najavili da će današnji prosvjedi biti mirni, ali da će probiti policijske blokade ukoliko policija pokuša blokirati kretanje prosvjednicima.

Kosovska policijska služba najavila je da će osigurati mirno održavanje prosvjeda, ali je od čelnika "Samoopredjeljenja" tražila da poštuju policijske odluke. U priopćenju se navodi da će policija prosvjednicima omogućiti nesmetan prolaz  kroz središnje gradske ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nema službenih potvrda o podizanju mjera osiguranja na najvišu razinu, vidljiva je pojačana policijska aktivnost na ulicama Prištine i prilazima centru grada. Posebne mjere osiguranja je poduzeo i KFOR, izvodeći nakon dužeg vremena na ulice oklopna vozila, te pomažući kosovskoj policiji u pooštrenoj kontroli vozila.

I.M.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara