NOVI ROMAN AMELIE NOTHOMB VEĆ BESTSELER

Amelie Nothomb objavila je novi roman "Antechrista", čiji je izlazak popraćen golemim zanimanjem: zauzima prvo mjesto među romanima, ispred "Windows on the World" Frederica Beigbedera ("129,90 kn"), prema ljestvici profesionalnog časopisa LivresHebdo. L

To je peti put zaredom da se nova knjiga Amelie Nothomb odmah nađe na prvom mjestu, iako kritika nije svaki put oduševljena.

"Antechrista", u prodaji od 21. kolovoza, prvobitno je tiskana u 150.000 primjeraka, a na tržištu je već dodatnih 50.000 primjeraka, navodi izdavač Albin Michel.

U "Antechristi" riječ je o odnosu dviju adolescentica: lijepoj Christi, sigurnoj u sebe, i osamljenoj Blanche, koja se ne osjeća dobro u svojoj koži i divi se svojoj prijateljici. Međutim, Christa nije samo šarmantna osoba već i tiranin i manipulator.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dvanaestom romanu Amelie Nothomb koja je, od svojih početaka 1992. i "Higijene ubojice", prodala oko 5 milijuna primjeraka svojih knjiga.

Čini se da ova belgijska spisateljica, rođena u Japanu prije 35 godina, i autorica romana "Metafizika cijevi" i "Ljubavna sabotaža", kod kuće ima još brojne rukopise koji su uglavnom spremni za objavljivanje.

Godine 1999. nagrađena je velikom nagradom Francuske akademije za "Strah i trepet".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara