Novi Sad: Za predsjednika skupštine grada izabran radikal

GLASOVIMA Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i Demokratske srpske stranke Vojislava Koštunice, usprkos suprotnom stavu vrha te stranke, u ponedjeljak je u Novom Sadu za predsjednika Skupštine toga grada izabran Zoran Vučević, član Srpske radikalne stranke. Glasovanju nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke predsjednika Borisa Tadića i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Glasujući za radikala, vijećnici Demokratske stranke Srbije su se oglušili o raniju odluku Predsjedništva stranke, da ta stranka u Novom Sadu neće podržati nijedan od dva suprotstavljena bloka, radikalsko-socijalistički koji ima 37, kao ni demokratsko-autonomaški blok s 36 vijećnika, čime bi u Novom Sadu morala biti uvedena, do ponovljenih izbora, privremena uprava.

Pregovori o osnivanju lokalne vlasti u Novom Sadu traju više od dva mjeseca. Za Demokratsku stranku Srbije koalicija s Tadićevim demokratima nije moguća zato što podrazumijeva i Čankovu Ligu socijaldemokrata Vojvodine, koja je novosadskom dijelu Koštuničine stranke neprihvatljivija od Šešeljevih radikala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U pokrajinskom parlamentu se nije mogao napraviti dogovor s Demokratskom strankom, zato smo se odlučili za jedino moguće rješenje, a to je podrška Srpskoj radikalnoj stranci, tj. vladi radikala i socijalista. To rješenje u interesu građana i ono je jedino moguće", izjavio je beogradskom Radiju B92 Rade Marinkov, vijećnik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Novog Sada.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara