NOVI ŠEF CRNOGORSKE DIPLOMACIJE NA PRVOJ TURNEJI

Novi šef crnogorske diplomacije Miodrag Vlahović posjetom Berlinu otpočeo je u nedjelju svoju prvi diplomatsku misiju tijekom koje će u Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji i Sjedinjenim Američkim Državama, nastojati predstaviti crnogorska stajališta i promovirati rješenje konačnog statusa koje će podrazumijevati uvažavanje prava Crne Gore da se uključi u euroatlantske tokove.

Vlahović je u Berlinu, prema priopćenju Ured za informiranje crnogorske vlade, razgovarao s političkim direktorom njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Danijelom Schaeferom o stanju i regiji i, posebno, perspektivama crnogorsko-srpskih odnosa.

Vlahović je razgovarao s potpredsjednikom demokršćanske stranke (CDU) Wolfgangnom Schaeubleom, medijatorom Europske unije za pomirenje na Balkanu Christianom Schwarz-Schillingom, kao i članovima vanjskopolitičkog odbora njemačkog parlamenta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je da će crnogorski šef diplomacije nakon Berlina boraviti u Parizu i Bruxellesu, dok će u Washingtonu razgovarati s dužnosnicima State Departmenta, vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, Kongresa, kao i s predstavnicima nevladinih organizacija. Vlahović će na konferenciju, koju organizira Američko-crnogorski forum, održati predavanje o "Crnogorskom putu ka konačnom statusu".

(Hina) xdram ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara