Novi sindikat o otkazu povjereniku u Vodoopskrbi i odvodnji

ČELNICI Novog sindikata ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare da je njihov sindikalni povjerenik u zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji dobio otkaz kako bi se spriječilo djelovanje sindikata u toj gradskoj tvrtki.

Josip Petrak dobio je otkaz početkom listopada, neposredno nakon saznanja poslodavca da je imenovan povjerenikom Novog sindikata, rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Otkaz je formalno obrazložen neizvršavanjem obveza iz radnog odnosa, no mi držimo da je to zbog članstva u Novom sindikatu, dodao je Iveković.

Uzrok takvog šikaniranja Petraka mogao bi biti i strah Uprave da će javnost saznati barem dio uzroka velikih gubitaka tvrtke, smatraju u Novom sindikatu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrak je novinarima predočio dokumente o izbjegavanju javnog natječaja pri kupnji crpke vrijedne oko 500.000 kuna, što je zakonska obveza.

Da bi se izbjegao javni natječaj crpka je kupljena u tri dijela, svaki ispod 200.000 kuna, tako da je direktor Jadranko Robić mogao sklopiti ugovor o kupnji bez javnog natječaja.

Novi sindikat je protiv Vodoopskrbe i odvodnje podnio dvije prijave, zbog nezakonitog otkaza i neovlaštenog raspolaganja tuđom imovinom.

U Vodoopskrbi i odvodnji, koja zapošljava oko 1.400 radnika, dosad je djelovalo četiri sindikata, a Novi sindikat je peti po redu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara