Novi sukob Hrvata i Srba

U SRPSKOM selu Đevrske, koje se nalazi u šibenskom zaleđu, došlo je do još jednog okršaja između lokalnog stanovništva i Hrvata naseljenih po okolnim selima.

Trojica mladića iz Kistanja u subotu navečer su upala u kafić Engel, u koji zalazew isključivo Srbi, a jedan od njih, točnije I.C. (31) pucao je iz pištolja, te je porazbijao čaše i prozore, da bi na kraju pri samom uhićenju šakom razbio izlog lokala.

Nasilno ponašanje mladih Hrvata prouzrokovano je i alkoholom; u krvi  im je, naime, izmjereno više od 1,2 promila.

Do samog incidenta došlo je u subotu oko 0.30 sati. Mladići iz Kistanja tada su već sat vremena bili u kafiću Engel, da bi I.C. ubrzo počeo divljati i razbijati čaše. Prilikom toga se i porezao, pa su mu vlasnica Tatjana Miloš i njezina majka pružile pomoć. Rekle su mu i da ne mora platiti račun pa se činilo kako se situacija smirila. No, nasilnik je prije samog zatvorenja kafića iza pojasa izvukao pištolj iz kojeg je ispalkio tri hica kroz prozor.

Policija je je vrlo brzo došla na mjesto događaja te je pokušala privesti nasilnog I.C. No, tada su se pojavila i dvojica njegovih prijatelja, koja su počela naguravati policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I.C. je iskočio iz policijskog automobila da bi nakon toga šakom divljački razbio prozor kafića.

Njegovi prijatelji pobjegli su, no uhićeni su naknadno.

Policajci su ostali pružiti pomoć nasilnom 31-godišnjaku. Nakon što je prebačen u KBC Firule u Splitu, njegove je stanje stabilizirano.

U ponedjeljak prijepodne članovi obitelji i rođaci I.C. iz Kistanja su došli u Đevrske kako bi se ispričali vlasnicama kafića zbog njegovog nasilničkog ponašanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara