Novi teroristički napad u Moskvi, deset mrtvih

Novi teroristički napad u Moskvi, deset mrtvih

U EKSPLOZIJI automobila bombe u blizini centra Moskve poginulo je desetero ljudi, a 51 ih je ozlijeđeno.

Dvanaestero ranjenih je u teškom stanju, priopćilo je rusko ministarstvo za izvanredna stanja. 

Eksplozija se dogodila pred stanicom podzemne željeznice Rizskaja u sjevernom dijelu grada. Dotična se stanica podzemne željeznice se nalazi na jednoj od najprometnijih ruta prema sjeveru grada.

BBC News prenosi informaciju iz policijskih izvora, prema kojoj među ozlijeđenima ima i djece.

Po FSB-u, ruskim posebnim službama, atentat je prouzročila žena samoubojica.

Dva su automobila uništena u eksploziji koja se dogodila u 20.15 po lokalnom vremenu (16.15 po GMT-u) između postaje podzemne željeznice "Rijskaja" i jedne velike robne kuće, tvrde očevici.

Velik broj policajaca, spasilaca i agenata FSB-a stigao je na mjesto nesreće, gdje su na desetak metara od dvaju automobila, ruske Lade i Audija, ispod pokrivača još ležali dijelovi tijela.

Islamistička skupina preuzela odgovornost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamistička skupina "Brigade Islambuli" preuzela je u utorak putem internetske stranice odgovornost za samoubilački napad na ulazu u postaju podzemne željeznice i u robnu kuću u sjevernom dijelu Moskve.

"Brigade Islambuli" izvijestile su u priopćenju da su taj "junački pothvat izvele u znak potpore čečenskim muslimanima".

"Iza ove uslijedit će još niz drugih operacija sve dok ova bezbožna zemlja koja se zove Rusija ne bude bačena na koljena", dodaje se u tekstu kojega se autentičnost nije mogla odmah provjeriti.

"Rusija je prva meta krvavog rata koji je uperen protiv svih koji zdušno rade na ubijanju muslimana u Čečeniji i u ostalim zemljama regije", dodaje se u tekstu.

"Brigade Islambuli" preuzele su odgovornost i za rušenje dvaju zrakoplova u Rusiji kada je poginulo 90 putnika, kao i za napade u Pakistanu u kolovozu.

Skupina se zacijelo nazvala po Haledu Islambuliju koji je sudjelovao u ubojstvu egipatskog predsjednika Anwara el-Sadata u Kairu 1981. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara