Novi zadarski župan Ivo Grbić: I dalje će se inzistirati na ključnim gospodarskim projektima

Novi zadarski župan Ivo Grbić (HDZ) na svojoj prvoj konferenciji za novinare izvijestio je da će županijsko vodstvo i dalje inzistirati na ostvarenju ključnih gospodarskih projekata, prije svega na izgradnji trajektnog terminala u Gaženici, zatim izgradnji spojne ceste od teretne luke do čvorišta Zadar II. na autocesti te na vodoopskrbi zadarskog zaleđa.

Grbić je dodao kako u tome očekuje pomoć od brojnih zadarskih kadrova u izvršnoj središnjoj vlasti.

Posebnu pozornost, najavio je Grbić, vodstvo Zadarske županije posvetit će razvoju turizma i kvalitetnom zbrinjavanju otpada. Stanje s otpadom je neodrživo, smatra Grbić, i Županija će učiniti sve da se taj problem rješava zajedno s lokalnim upravama i samoupravama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Županija će, nadalje, sustavnije rješavati problem neobrađenog zemljišta i raditi na tome da dođe do okrupnjavanja zemljišnih parcela jer će se jedino tako moći govoriti o ozbiljnijoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na kraju konferencije za novinare novi zadarski župan Ivo Grbić, koji je na to mjesto došao umjesto bivšeg župana Šime Prtenjače, sada saborskog zastupnika, rekao je da će Županija od Vlade zatražiti modernizaciju željezničke pruge od Zadra do Knina jer je to, dodao je, preduvjet za razvoj teretne luke Gaženice.

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara