Novih tristotinjak automobila za MUP Kosorici dokaz da Hrvati žive bolje nego prošle godine

Foto: Vlado Kos (Cropix)

"U SIJEČNJU ove godine prodano je više automobila nego u siječnju prije godinu dana, što potvrđuje da se u Hrvatskoj živi bolje", naglasila je proteklog vikenda premijerka Jadranka Kosor kao argument da Hrvatska napokon počinje izlaziti iz krize.

Škoda Octavia za MUP najprodavaniji automobil siječnja

No, uvidom u evidenciju 3315 novih automobila došli smo do podatka kako je najprodavaniji automobil prošlog mjeseca bila Škoda Octavia i to njih 215, što je zapravo prvi kontingent automobila za MUP na temelju natječaja iz rujna prošle godine. Primjerice, u siječnju prošle godine Škoda je bila tek osmi po redu prodavani automobil u Hrvatskoj sa 63 nove registracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također MUP je prošlog mjeseca nabavio i 39 novih terenskih vozila, vrijednih oko 15 milijuna kuna, a riječ je o modelu Toyota Land Cruiser kao i nepoznat broj BMW-a koji će biti korišteni kao presretači na autocestama i državnim cestama.

Vlada nabavlja 1241 novih vozila

MUP bi ove godine trebao dobiti više od 800 novih vozila koji će se nabavljati putem leasinga.

Na izravan upit MUP-u koliko je točno prošlog mjeseca registrirano novih automobila za njihove potrebe nismo dobili odgovor, no prema dosadašnjim najavama iz MUP-a taj broj bi trebao biti malo veći od 300 novih automobila, što predstavlja deset posto ukupnog broja novoregistriranih automobila u siječnju ove godine.

Također nepoznat je broj i novih automobila za državni aparat. U studenom prošle godine Ured za središnju javnu nabavu Vlade Republike Hrvatske priznao je kako je proveo dva otvorena postupka javne nabave automobila, terenskih i gospodarskih vozila putem operativnog leasinga. Tada je potvrđeno kako će za državni aparat biti nabavljeno 1241 vozilo.

Država se vozi relaksiranije

Za Ministarstvo financija 157 vozila, za Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 3 vozila, za Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 4 vozila, za Ministarstvo obrane 55 vozila, Ministarstvo unutarnjih poslova 957 vozila, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi 1 vozilo, Državnu geodetsku upravu 6 vozila i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje 58 vozila.

Koliko je od tih automobila stiglo u siječnju u državne garaže nije do sada poznato.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara