Novinar 2 mjeseca radio kao sluga u Buckinghamskoj palači

NOVINAR koji se infiltrirao u Buckinghamsku palaču iskoristivši lažne preporuke za posao sluge, kojeg je obavljao dva mjeseca uoči posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Velikoj Britaniji, doveo je britansku sigurnosnu službu u jednu od najneugodnijih situacija u njezinoj povijesti.

"Nemamo ništa za reći", kazao je glasnogovornik Buckinghamske palače nakon što je "Daily Mirror" objavio da je njihov novinar Ryan Parry radio u palači dva mjeseca. Glasnogovornik je dodao je da će biti pokrenuta istraga u incidentu.

Novinar "Daily Mirrora" imao je propusnicu za sve dijelove palače i mogao je fotografirati sve što je htio pa i apartman u koji je, kako se pretpostavlja, po dolasku u London u utorak navečer smješten Bush.

Tako je, dok se London nalazi usred najstrožih sigurnosnih mjera ikada viđenih u Velikoj Britaniji, kraljevska kuća suočena s jednom od većih sigurnosnih gafova u svojoj povijesti.

Pod naslovima "Pravi kraljevski fijasko" i "Mogao sam otrovati kraljicu", Perry je opisao dva mjeseca koja je proveo radeći kao sluga u Buckinghamskoj palači.

Bush i njegova supruga Laura doputovali su u londonsku zračnu luku Heathrow u utorak navečer gdje ih je dočekao princ Charles nakon čega su odmah helikopterom prebačeni u Buckinghamsku palaču.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika je službeno pozdravila kraljica Elizabeta II u srijedu ujutro.

Kako prenosi britanski tisak, središnji dio trodnevnog posjeta američkog predsjednika bit će obrana američke operacije u Iraku kao i isticanje multilateralnosti i suradnje međunarodnih institucija kao temelja američke vanjske politike.

Zbog sigurnosti, Bush će imati svega nekoliko pojavljivanja u javnosti pa je tako i susret s rođacima Britanaca poginulih u napadu na SAD 11. rujna preseljen iz memorijalnog centra na Trgu Grosvenor u američko veleposlanstvo.

Kako je najavljeno, trodnevni posjet američkog predsjednika pratit će brojni prosvjedi.

U četvrtak, kada će se Bush sastati sa svojim najvećim saveznikom britanskim premijerom Tonyjem Blairom, očekuje se 100.000 demonstranata na ulicama Londona.

Prvi je prosvjed bio organiziran u utorak navečer.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara