novinar katoličkog radija krenuo pješice u rim

Novinar Hrvatskoga katoličkog radija Domagoj Pejić krenuo je danas iz Zagreba pješice u Rim, gdje će nakon prijeđenih 1.000 kilometara 19. svibnja čestitati Papi 84. rođendan i uručiti mu čestitke hrvatskih građana.

Pejić je na put krenuo nakon jutarnje mise u zagrebačkoj katedrali, gdje se pomolio na grobu blaženog Alojzija Stepinca, izvijestila je katolička agencija IKA.

Govoreći o razlozima zbog kojih se odlučio pješice krenuti na dugi put u Rim, Pejić je kazao kako želi zahvaliti Papi za sve što je učinio za hrvatski narod, te da će sve molitve, žrtve i bolove tijekom puta prikazati da Svetome Ocu bude lakše.

Ispraćajući Domagoja Pejića, ravnatelj Hrvatskoga katoličkog radija Robert Šreter darovao mu je krunicu koju je blagoslovio Sveti Otac da ju putem moli i da se s njom vrati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispraćen pjesmom "Krist na žalu", pljeskom i riječima potpore, Pejić je oko 10.20 sati s ruksakom na leđima krenuo put Rima.

Osim što će mu osobno čestitati rođendan, Pejić će Svetome Ocu uručiti rođendanske čestitke i pisma koja građani mogu slati do 15. svibnja na e-mail papaŽhkr.hr, ili poštom na adresu Hrvatski katolički radio, Voćarska 106, 10000 Zagreb.

(Hina) xibob ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara