Novinari Glasa Istre jednodnevnim štrajkom podržat će kolege iz Večernjeg lista

Foto: Wikipedia

PODRUŽNICA Sindikata novinara Hrvatske u Glasu Istre na današnjem sastanku odlučila je organizirati jednodnevni štrajk solidarnosti sa svojim kolegama u Večernjem listu. Štrajk će se održati u petak 25. ožujka, a novinari Glasa Istre poručuju da na ovaj način izražavaju podršku djelatnicima Večernjaka koji u štrajk stupaju u srijedu 23. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Razlog stupanja u štrajk u Večernjem listu je obrana stečenih prava iz kolektivnog ugovora, a koje poslodavci u medijskim kućama sustavno žele ukinuti tamo gdje još postoje. Upravo zato što se suočavamo s istim problemima odlučili smo stupiti u jednodnevni štrajk kako bismo se solidarizirali s kolegama u Večernjaku", kaže Maša Jerin, glavna povjerenica Sindikata novinara Hrvatske u Glasu Istre.

Jerin je izjavila da je Uprava Glasa Istre, za razliku od Uprave Večernjeg lista koja je unaprijed najavila ukidanje prava iz kolektivnog ugovora, jednostranom odlukom ukinula kolektivni ugovor bez konzultacija sa sindikatom. "Godinu dana Uprava se pravila da kolektivni ugovor ne postoji, ali je pravomoćna odluka na sudu pokazala da je poslodavac Glasa Istre nezakonito postupao", istaknula je Jerin.

Slijedom odluke koja je donesena na posljednjem sastanku izvršnog odbora, središnjica SNH-a jučer je uputila poziv svim podružnicama i članovima sindikata da u svojim medijskim kućama organiziraju jednodnevni štrajk solidarnosti 48 sati nakon štrajka u Večernjem listu. U znak podrške na isti dan, u petak, 25. ožujka u Zagrebu će biti održan mirni prosvjed novinara koji će započeti ispred Novinarskog doma u 11 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara