Novinite: Uhićen jedan od Hrvata osumnjičenih za ubojstva

BUGARSKI news portal Novinite.com objavio je u četvrtak popodne da je jedan od Hrvata osumnjičenih za niz mafijaških ubojstava u Sofiji uhićen.

Glavni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Bugarske, Boyko Borissov, odbio je objaviti ime uhićenog, ali tvrdi da je DNK analiza nedvojbeno pokazala da se radi o osobi povezanoj s nedavnim ubojstvom pripadnike bugarske kriminalne organizacije i jednog policajca.

Novinite dodaje kako je bugarska policija pokrenula opsežnu operaciju potrage s ciljem uhićenja nekoliko hrvatskih državljana koje se sumnjiči za sudjelovanje u nizu ubojstava koja su potresla Sofiju u zadnjih nekoliko mjeseci.

Početna informacija govorila je o dvanaestorici osumnjičenih Hrvata, ali je taj broj smanjen na tri, koja navodno imaju kriminalni dosje u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borissov je u srijedu posjetio Zagreb, gdje je razgovarao s ministrom Marijanom Mlinarićem. Sa zamjenikom ravnatelja policije Jakobom Bukvićem i njegovim suradnicima Borissov je dogovorio "konkretne oblike suradnje i razmjene operativno zanimljivih informacija, kako bi se ostvarili još bolji rezultati u sprječavanju organiziranog kriminala u ovom dijelu Europe" – priopćio je u srijedu MUP.

Borissov u Zagreb navodno nije donio nikakav službeni zahtjev za postupanjem hrvatske policije prema trojici osumnjičenika, no najavio je mogućnost da bugarska policija po završetku kriminalističke obrade to učini preko Interpola.

Nakon objave fotografija 12 hrvatskih državljana na web stranici bugarske policije, neki od njih su se početkom tjedna svojevoljno javili hrvatskoj policiji tvrdeći da nemaju nikakve veze s djelima za koje ih se tereti u Bugarskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara