Novo sinjsko poglavarstvo: HDZ trošio novac mimo zakona

NOVO sinjsko Gradsko poglavarstvo ocijenilo je danas kako je bivša HDZ-ova vlast, koja je u Sinju nakon 15 godina vladanja izgubila izbore od koalicije "Preporod", ostavila novoj vlasti dosta teškoća, posebno kad je riječ o trošenju proračunskog novca za ovu godinu.

"Novac je trošen mimo Zakona o proračunu, često iz političkih i propagandnih razloga", ustvrdio je Ivica Pavić, zadužen za financije u novom Poglavarstvu.

Rekao je da su neke stavke, kad je riječ o potrošnji, prekoračene i za 30 posto, a iz proračuna su obavljane isplate koje proračunom uopće nisu predviđene.

Zbog toga je Poglavarstvo zaključilo kako treba što hitnije obaviti rebalans proračuna, a do tada zabraniti sve isplate s prekoračenih stavka. Rečeno je kako će osobe odgovorne za te propuste zasigurno morati snositi posljedice.

Gradski proračun za 2005., uključivo i namjenska 23 milijuna kuna za gradnju nogometnog igrališta, iznosi 78 milijuna kuna.

U Sinju je na proteklim lokalnim izborima pobijedila koalicija "Preporod" u kojoj su SDP, HSLS, HSS, HNS, LS i HSU.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara