Novska: Iz parkirane cisterne isteklo gorivo

Na parkiralištu motela "Jug" na autocesti Bregana Lipovac nedaleko od Novske danas poslije 13 sati došlo je do kvara na cisterni koja je prevozila 30 tisuća litara loživog ulja i iz nje je po prvim procjenama, kako je priopćio Državni centar za obavješćivanje, iscurilo oko 500 litara loživog ulja.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić za Hinu je izjavio da je cisterna parkirana na parkiralištu, na nepropusnom tlu, da u blizini nema vodotoka, pa da stoga vode ne bi smjele biti ugrožene. Makvić je rekao da je na teren poslan predstavnik Hrvatskih voda.

Cisterna je u vlasništvu zagrebačke tvrtke "Servisi Breščanović", naveo je u priopćenju Državni centar za obavješćivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oko 16 sati počelo je pretakanje iz oštećene cisterne. Od vozača kamiona Bože Barišića doznaje se da je zatražio pomoć novljanskih vatrogasaca koji su zajedno s policijom zatvorili kanalizacijske otvore na parkiralištu te spriječili razlijevanje loživog ulja u okolne vodotoke i površine Parka prirode Lonjsko polje koji u svom istočnom dijelu graniči s autocestom Bregana-Lipovac.

O današnjem incidentu na autocesti kod Novske izviješćeno je i Ministarstvo zaštite okoliša, a istraga je u tijeku.

(Hina) xzs/xbma yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara