Novska: Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor s hrvatskim braniteljima

Na prvoj u nizu tribina na kojoj će predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti razgovarati s hrvatskim braniteljima večeras je u Novskoj potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula kako se nada da će novi zakon o hrvatskim braniteljima, koji je u izradbi, Hrvatski sabor donijeti konsenzusom.

"Želimo da taj zakon saborski zastupnici prihvate konsenzusom i da vrijedi bez obzira na to tko će biti na vlasti, te da to bude zakon koji će se u svakom trenutku moći provesti", rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti na tribini u Novskoj koju je priredilo Ministarstvo i novljanska HVIDR-a u prepunoj dvorani Otvorenog učilišta.

Istaknuvši da su Vlada i Ministarstvo u zadnja tri mjeseca znatno poboljšali položaj i ispravljali nepravde nanesene hrvatskim braniteljima, Jadranka Kosor je dodala da će ove godine stambeno pitanje riješiti svi 100-postotni invalidi Domovinskog rata te da je u proračunu, uz ostalo, osigurano 139 milijuna kuna za dugove braniteljima iz 1997. te 90 milijuna kuna za dugove nastale od 1. svibnja prošle godine.

"Osim toga, priprema se i više projekata za zapošljavanje hrvatskih branitelja da bi se ljudima omogućilo da dostojanstveno žive od svojeg rada", istaknula je, dodavši da je "to jedan od Vladinih ciljeva koja kani podignuti standard života svih hrvatskih građana i otvoriti nova radna mjesta, a to se može postići razvojem i ulaganjem u srednje i malo poduzetništvo". No to nećemo uspjeti bez vaše potpore i stoga vas molimo za razumijevanje, za potporu i strpljivost, a mi ćemo do kraja mandata opravdati vaše povjerenje jer sve se ne može napraviti u kratku roku, poručila je Kosor okupljenim na tribini u Novskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske branitelje s područja Novske zanimala su pitanja o zapošljavanju njih i njihove djece, stambeno pitanje, osnivanje fonda hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, registra hrvatskih branitelja i drugo.

Na ta i druga pitanja osim Jadranke Kosor odgovarali su državni tajnik u Ministarstvu Tomislav Ivić te ministričini pomoćnici dr. Herman Vukušić, Dinko Mikulić i Vesna Nađ. Mnoga od pitanja novljanska HVIDR-a u pismenom će obliku poslati u Ministarstvo.

(Hina) xzs ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara