NYT: Saddam je vjerojatnije živ nego mrtav

NYT: Saddam je vjerojatnije živ nego mrtav
NA TEMELJU uhvaćenih poruka koje su izmjenjivale osobe odane bivšem iračkom predsjedniku, američki obavještajni analitičari zadnjih tjedana zaključuju da je Saddam Hussein vjerojatnije živ nego mrtav, prenosi New York Times riječi vladinih dužnosnika.

Taj list citira riječi jednoga vojnog dužnosnika koji je želio ostati anoniman, a koji je rekao da se lov na Sadama intenzivirao te da su pokrenute nove operacije. Saddam Hussein nestao je tijekom američkoga rata kojim je srušen njegov režim u Iraku.

Jedna tajna postrojba američke vojske, poznata kao Task Force 20, predvodi lov na Saddama, rekao je taj vojni dužnosnik za New York Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mišljenje da je Saddam preživio rat stvoreno je na temelju uhvaćenih poruka koje jedan drugome šalju pripadnici fedajina, paramilitarnih snaga i Saddamove obavještajne službe, prenosi Times riječi amerikoga dužnosnika.

Prema tim porukama, Saddam je živ i treba zaštitu, dodaje se u tekstu.

Sjedinjene su Države u srijedu objavile uhićenje jednoga od saddamovih najbližih usradnika, Abida Hamida Mahmuda al-Tikritija. Mahmuda sada čeka žestoko ispitivanja o tome gdje je Saddam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara