O aferi prisluškivanja u Muzeju suvremene umjetnosti

´OVO JE jedinstveni skandal, riječ je o prisluškivanju telefona, a ne zna se koji su njegovi motivi i što je to tajno u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU)´, izjavio je na današnoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog muzejskog društva Želimir Laszlo.

Konferenciji, koja je sazvana nakon što je prošli tjedan objavljena u javnim glasilima informacija o prisluškivanju telefona u tom muzeju, odazvao se Želimir Koščević, kustos muzeja, a vršiteljica dužnosti ravnateljice Snježana Pintarić nije se odazvala niti se ispričala, rekao je Laszlo.

Koščević je rekao da je policija prošli tjedan bila u Muzeju, nakon što je ravnteljica Pintarić prijavila policiji slučaj prisluškivanja.

Novinarima nije htio reći o čemu je razgovarao s policijom te je izjavio da je iz novina doznao da je riječ o prisluškivanju.

Na upit o odnosima između njega i ravnateljice, rekao je da su odnosi loši od njezina dolaska, da su u stručnom sukobu - na razini ideja i koncepata te da se stručni kolegij od početka ne slaže s njezinim dolaskom na čelno mjesto muzeja.

Članica Upravnog vijeća MSU-a Marija Gatin rekla je da prisluškivanje telefona nema veze sa strukom.

Ako je već o tome riječ, dodala je, onda se time mora baviti policija. Gatin je izjavila da ona zna za jedan od šest razgovora koji je policija obavila s jednim djelatnikom muzeja, ali nije htjela otkriti njegovo ime.

U javnosti se već duže vrijeme govori o prisluškivanju u Muzeju suvremene umjetnosti i da je v.d. ravnateljica Snježana Pintarić slučaj prijavila Državnom odvjetništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara