O čemu se razgovaralo na tajnom sastanku Fabera i Glavaša?

U UTORAK se novopostavljeni načelnik Osječko-baranjske policijske uprave, Vladimir Faber, tajno sastao s saborskim zastupnikom kojeg se sumnjiči za naređivanje ubojstava srpskih civila u Osijeku, Branimirom Glavašem. Tu nam je informaciju potvrdio i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Prema njegovim riječima, na tom sastanku nije se razgovaralo o zločinima koje je Glavaš navodno počinio u Osijeku 1991. godine, niti je susret klasificiran kao obavještajni razgovor.

"Od tog sastanka ne treba praviti nikakavu medijsku halabuku, jer se radi o čisto normalnom sastanku, na kojem je Faber, kao novopridošli načelnik želio upoznati Glavaša. Istog dana, ili dan kasnije, Faber se sastao s gradonačelnikom Osijeka Antom Đapićem, kao i sa županom Krešimirom Bubalom, što samo potvrđuje činjenicu da se jednostavno želi upoznati s načinom rada i općim uvjetima osječke policije." - kazao je glasnogovornik MUP-a u razgovoru za Index.

"Tako je vrlo vjerojatno da je Faber od Glavaša zatražio pokoji savjet, ili, pak, prezentaciju njegovog sistema rada u policijskoj upravi. U svakom slučaju, Glavaš na razgovor nije pozvan kao nikakav zločinac, već čisto kao savjetnik." - kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u razgovoru za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapanjujuće je da jedan policijski načelnik može tražiti bilo kakav savjet od osobe koju niz svjedoka tereti za naređivanje brutalnih ubojstava civila.

Ipak, kontradiktornosti oko sastanka Glavaša i Fabera očite su, pogotovo stoga što su svi mediji izvijestili o sastanku Fabera i Đapića, dok se mnogo važniji sastnak držao u tajnosti, unatoč činjenici da je MUP imao saznanja o tom sastanku.

Podsjetimo se, Glavaš je na sastanku izjavio kako mu Faber nije nepoznat.

"Već smo ranije kontaktirali. Neka radi svoj posao. S njim nema nikakvih problema." - izjavio je Glavaš jučer novinaru Novog lista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara