O čemu su razgovarali Steve Jobs i Barrack Obama?

Foto: apple.com

KAKVO je zdravstveno stanje Stevea Jobsa, glavno je pitanje nakon sinoćnje večere američkog predsjednika Barracka Obame s najjačim igračima Silicijske doline, na kojoj se pojavio i iscrpljeni osnivač Applea. Večera je trajala dva sata, bila je potpuno zatvorena za medije, a još zatvoreniji bili su izvještaji iz Bijele kuće.

"Diskutiralo se o predsjednikovim prijedlozima za istraživanje i razvoj tehnologije u velikim kompanijama. Cilj je da u pet godina udvostruče izvoz i zaposle milijune novih Amerikanaca", priopćio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki mediji grozničavo pokušavaju doznati o čemu su razgovarali Obama i Jobs, nakon što je The National Enquirer objavio fotografije iscrpljenog Jobsa kako izlazi iz bolnice u kojoj se liječi od raka gušterače. Iako američki tabloidi nisu ni približno brutalni kao britanski, odmah su angažirali liječnike za analizu fotografija i ustanovili da Jobsu preostaje još šest tjedana života. Licitiranje s Jobsovim danima na životu razbjesnilo je milijune njegovih poštovatelja koji ga smatraju najvećim tehnološkim genijem današnjice i vjeruju da će prebroditi tešku bolest.

Inače, Obama je na večeri okupio američku tehnološku elitu koja zajedno vrijedi kao hrvatski proračun u narednih nekoliko stotina godina. Društvo su mu pravili Mark Zuckerberg, šef Oraclea Larry Ellison, Dick Costolo iz Twittera, kao i vodeći ljudi iz Googlea, Yahooa, Cisco Systemsa i još nekih tvrtki, prenosi San Francisco Chronicle.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara