o izmjenama i dopunama zakona o radu; do 10. siječnja trebaju se očitovati sindikati i HUP

O Nacrtu prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu do 10. siječnja trebali bi se očitovati sindikati i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), priopćeno je danas iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Ministarstvo rada i socijalne skrbi pripremilo je radni tekst Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu koji je 17. prosinca poslan socijalnim partnerima, a 18. prosinca i svim članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Sindikati i HUP trebali bi zasebno pripremiti svoja obrazložena stajališta o predloženim promjenama Zakona o radu do 10. siječnja i u pismenom ih obliku dostaviti Ministarstvu rada i socijalne skrbi, te Uredu za socijalno partnerstvo, stoji u priopćenju.

Radni sastanak s ciljem izvještavanja o razlozima izmjena i dopuna Zakona o radu, iznošenjem mišljenja i raspravom predstavnika Ministarstva i sindikata trebao bi se održati do 15. siječnja.

Do 17. siječnja održao bi se i radni sastanak predstavnika Ministarstva rada i socijalne skrbi i HUP-a.

Sastanak predstavnika HUP-a i sindikalnih središnjica radi utvrđivanja mogućih stajališta u vezi s izmjenama i dopunama Zakona o radu trebao bi se održati do 21. siječnja.

Sjednica GSV-a o Nacrtu prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu održala bi se 24. siječnja.

Nakon toga, ovisno o potrebi, određena neriješena pitanja raspravila bi se na sastanku užeg sastava Vlade s predstavnicima HUP-a i sindikata do 28. siječnja.

Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu uvrstio bi se u dnevni red sjednice Vlade 6. veljače, a nakon toga zakon bi se uputio u Hrvatski sabor 7. veljače.

Prethodno navedene zajedničke aktivnosti socijalnih partnera pratile bi se i koordinirale putem Ureda za socijalno partnerstvo, kaže se na kraju priopćenja iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara